Hakim & Farah Fotopages

By: Hakim Farah

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 21-Jan-2009 08:00 Email | Share | | Bookmark
Hadiah paling bermakna

Tepat jam 12tgh malam, aku menerima kad harijadi daripada isteri yg tersayang.
Dan yang paling berharga bagiku dan terasa sebak datangnya daripada klip video yang di tempah khas oleh ISTERI kesayangan...


Aku bersyukur..Sesungguhnya aku bertuah memilki isteri yang bernama SITI UZAIRIAH disampingku






Friday, 16-Jan-2009 12:00 Email | Share | | Bookmark
Sembang petang

Macam biasalah, lepas solat Jumaat lepak - lepak untuk menyembang walaupun tiap2 hari dah bersembang. Selalunya kaum pompuan jer yg sakan menyembang tapi kat Manchester ni terbalik.. kaum lelaki yang berborak... house husband... katakan..

Tapi yg besh-nya sembang kali ni dengan di jamu makanan sekali... oleh tuan rumah.



Amacam, sedap tu ..

Dah lah tu, pasang lilin wangi lagi... klas gitu!!



Then, dah beborak.. memasing kena balik sbb apa nak ambil anak balik sekolah...

Baguih sungguh , husband-husband kat Manchester ni.. payah dapat woooo


Monday, 29-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
LONDON TRIP

Tepat jam 3 pagi, aku bergegas pick up Bro Yus & family + my wife ke bus stop.. 1/2 jam kemudian giliran aku n Bro Hairul sekeluarga tiba di bus stop yang sama. Bas yang sepatutnya bertolak jam 4 di tunda ke jam 430 pagi... tapi yang besh nya Driver bas promise akan sampai seperti yang dijadualkan... PERGH!!!!! peluh aku dengar.

Akhirnya aku & wife jejak jugak ke Kota London......with my bro's
Trip yang di plan adalah Buckingham Palace & sekitarnya...







Berjalan plak ke St. James Park







Di Horse Guards...





Kemudian aku sempat ber'breakfast' di rumah PM Gordon..



Dah kenyang ..berjalan ke kawasan dipanggil WESTMINSTER...







Pemandangan sekitar River Themes...mmg cantik





Kemudian berguru untuk menaiki TUBE ...(ramai org kata , tengok btui2 map sebelum menuju destinasi).. tapi dengan sekejap ajer aku dapat mempelajarinya... sbb besok kena naik TUBE sendiri utk ke London Eye...

Tube ini menuju ke Trafalgar Square...







Jalan punya jalan, jumpa kawan lama tapi dia buat2 tak kenal..




Then semua nak check in kat Travelodge yg berasingan ...Farringdon, Barking & London Bridge.. nak jumpa jam 5ptg di MSD...kata mereka..
Aku kena naik TUBE dan turun di Tower Hill... mg dekat ngan tempat tidur aku..
Walaupun begitu, aksi2 berghambo tetap beroperasi...







Sempena nak dekat ULANGtahun perkahwinan... takut wife sibuk dengan tugasan.. aku kira gambo nilah sebagai memori perkahwinanku...





Lepas balik dinner di MSD, aku sempat mensnap beberapa foto dikala malam..











HARI TERAKHIR

Aku bertolak dalam jam 1030 pagi ke London Eye... ramai manusia yg beratur tapi taklah lama menunggu..









Abih jer pusingan, aku bertolak ker Madam Tus....







Akhir kata, bercuti di Kota London memang memerlukan kudrat yg kuat untuk berjalan, berlari dan menggunakan akal minda untuk membuat plan yg baik supaya tak termiss tempat2 yg menarik... sebenarnya byk lagi tempat2 yg tak dicover oleh aku...tapi aku buat sekadar yang termampu.. Syukur...
Insyaallah, ada rezki akan sampai lagi with anak2 plak...






Wednesday, 24-Dec-2008 08:00 Email | Share | | Bookmark
Manchester @Night

Sebelum tutupnya tahun 2008, aku sempat outing di city untuk mengambil gambar sbb suasananya indah dengan kelipan lampu2 sempena X-Mas sekali.
Lepas balik jer kerja, terus menuju ke destinasi iaitu Albert Hall.... gerai2 dah tutup awal..last year bukak lagi..












Bersama Bro Hairul



Harapan tahun baru 2009:
1. Permudahkan perjalanan pembelajaran isteriku
2. Murahkan rezeki di bumi asing ini
3. Sihatkanlah tubuh badan aku, isteri dan anak2 aku

AMIN YA RABBALALAMIN


Saturday, 20-Dec-2008 12:00 Email | Share | | Bookmark
Bercuti di Yorkshire, UK

Trip holiday ke York adalah tak dirancang. Dengar ramai kekawan sudah plan awal2 lagi utk bercuti.
Aku pun terasa nak bercuti jugak... bermalam di hotel. Semua travelodge dah fully book. Aku pergi bukan sendiri tetapi bersama Am sekeluarga


Jejak ajer tayar kereta di ..aku terus ker Clifford Tower



Aku n wife beromantik di sekitar city... anak2 dah penat...





Tidak ketinggalan, gambar bersama kekawan...



Untuk ronda-ronda sekitar York, kami menaiki bas .... besh byk gambo yang diambil... tapi nak kongsi sikit jer...




ANTARA GAMBAR2 YANG MENARIK



Yang paling menjadi tarikan utama di York adalah...... weee:



Minggu depan aku dan wife jer akan bercuti lagi...tunggu yer


[<<  <  [1]  2  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net